söndag 1 juli 2007

Captains Blog - day one


Yaaaahr!

Det började inte så bra, tåget till Västerås var inställt så vi fick åka buss och blev försenade. Men det var inte så illa som det låter eftersom Västerås är förhållandevis civiliserat så vi kunde käka burgare och dricka öl på Harrys så länge. :)

Väl framme vid båten möts vi av en veritabel byggarbetsplats och centimetertjockt med sågspån, är den här skutan verkligen redo att kasta ankar till 10 imorgon?

Efter en skön natts sömn fick vi svaret: Nej. Vi kastade inte loss förrän vid tvåsnåret efter att vi lekt snickare. Men det gav solen tid att torka bort allt regn så nu sitter jag i skuggan med blå himmel... Under tiden plankade vi in på Junibackens Astrid Lindgren-museum och tog en fika.

Har precis lagat spaghetti och köttfärssås till 20 pers, det blev gott men med överkokt pasta... Nu är det ledigt fram till klockan 20 då det är dags för nästa arbetspass. Alla hjälper till att sköta livet ombord i tre vaktlag med roterade sysslor och tider.

Dagens intressantaste var passagen under bron på bilden här ovan, det var tre meter till godo men det såg tight ut. :)

Med pastavattenstänk på tårna...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är det för båt och resa du gör?

Tobbe Arnesson sa...

Seglar med S/V Nordkap från Stockholm till Bornholm, 35 meter lång tvåmastare. Leta upp mitt förra seglingsreportage från början av juni för mer bilder på henne.

Mickegillarcyklar sa...

DET är en riktig segelbåt. Bon voyage!