onsdag 31 mars 2010

Dagens asgarv!

på happymtb.org finns en tråd för diverse skoj bilder, jag postade denna:




Fyra timmar senare postade användaren schture den här:





Bilden han tog ansiktet från:



Tack schture! :D

tisdag 30 mars 2010

Tour de Acide Lactique

Eftersom omvägen igår blev en smula kort fick det bli en längre idag! Rämshyttan > Tuna Hästberg > Laxsjön > Nyhammar > Norrbo > Hem. 45,8 km enligt Google maps.



Vi var flera som misstänkte att grusvägen mellan Tuna Hästberg och Saxhyttan skulle vara mjuk och tungtrampad, det visade sig vara helt rätt! Till Tuna Hästberg är det 20,5 km asfalt och mycket uppför och det tog exakt en timme, vilket så klart ger ett snitt av 20,5 km/h. Mellan Tuna Hästberg och Saxhyttan är det 12,4 km och väldigt mycket nerför, men mjuk grusväg. Det tog 46 minuter vilket ger ett snitt om 16,2 km/h.

Den sistnämnda etappen gav mig mjölksyra så gott som hela tiden, alla backar efteråt var likadana. Därav fick det här vara Tour de Acide Lactique.

Totalt var jag ute 2:25 och totalsnittet blev låga 18,95. Nästa gång jag gör en tur över två timmar ska jag nog ta med vattenflaskan...

måndag 29 mars 2010

Tour de Séisme

Trött, huvudvärk, hungrig och lätt duggregn. Inte undra på att jag kände mig grinig. Lika bra att ta bockstyret i nävarna och köra ännu en måndagsomväg. Eftersom jag var tvungen att hinna hem och duscha innan Konsum stänger fick det räcka med 21,6 km á 65 minuter idag.




Tour de Séisme (jordbävning) på flera håll, den här sprickan var rätt medelmåttig. Vissa hade jag seriöst oroat mig för även om jag kört bil.





Ett av Uvbergen, kanske finns det bra knuffcykling där? Nu får jag hålla mig till de uppmjuknande grusvägarna, vilket inte heller är så tokigt men en helt annan typ av cykling.

söndag 28 mars 2010

Storfrämmande


Vilken tur att vi tog ned stora furubordet från Snickerivinden igår, idag kom oplanerat storfrämmande. Ryddan & Camilla ville komma förbi, ovetande om att Emil och Malin ville samma sak. När jag väl såg meddelandena på telefonen lyckades jag sammanstråla dem och få med Harri. När vi satt och fikade kom mor & far förbi med ett stort fat nygräddade kanelbullar. Utsökt timing, utsökt! :D

fredag 26 mars 2010

Pregnäll


Någon som vill köpa min plats? 300,- för bussresa 05:30 från Ludvika och liftkort...

måndag 22 mars 2010

April i mars

I år är det aprilväder redan i mars. I lördags satt vi på balkongen och fikade, det var njutbart i enbart T-shirt. Igår damp det ned över en decimeter snö, men redan vid 17-snåret tittade solen fram. Inatt har det varit stjärnklart och på morgonen -16°C. Bestämde mig för att skita i min gamla regel att inte cykla vid tvåsiffrigt med minustecken framför.


Lågnäsvägen.




Uvbergen.




Farbror frost med röda ögon och gigantisk hjälm.


Trots näsinandning fick jag en släng av den gamla kalluftastman, men med avslag på takten gick det bra ändå. Det nya ullunderstället höll värmen men jag blev kall om tår och huvud. I eftermiddag vankas plusgrader och imorgon ska det bli regn, fast då ska jag på tjänsteresa i bil.

måndag 15 mars 2010

Omväg


Tunga ben efter förra veckans pendlande (klämde dessutom in en timme innan frukost i lördags), allmänt trött och huvudvärk. Lika bra att ta en extra lång väg hem, rakt in i motvinden! Så istället för att åka direkt från B till M tog jag det andra varvet som blev 29,3 km enligt Google maps.

Vägen mellan Järnsta (I) och Norsån (J) var helt sagolik! Hårdpackad vit skogsväg, lätt kuperad, kurvig och med snötyngd trollskog strösslad med djurspår på alla sidor i kvällssolen. Övervägde om jag skulle stanna och gräva fram kameran men den låg i botten av packväskan så det fick vara.

Här var jag väldigt osäker på vägen, har aldrig varit här förr och inte hade jag kollat någon karta heller. Men det kändes som det borde gå att cykla som jag gjorde. Efter Norsån bestämde jag mig att ge vägen tio minuter till att svänga söderut, annars skulle jag vända. Fem sekunder efter det beslutet kom varningsskylt om korsningen som tog mig hemåt. :D

Det blev lite för kallt mot slutet, men när jag kom hem hade jag fått paket från Norvelo med Aclima ullunderställ (tack igen Jan!). Så nu kan jag garantera en snabb vår utan bakslag (Anki har dessutom garderat detta med att köpa en ny isskrapa till bilen)!

I sommar måste jag testa vägen Nyhammar > Lindesnäs > Fredriksberg hem, det är 103 km slingriga småvägar...

Hyllningshelg

Helgen har gått i hyllornas tecken. Dessutom har vi haft besök av både syster med familj och ett par vänner från Stockholm.

På IKEAs parkering blev det uppenbart att Billy är för lång för Ankis kombi. Inte världens bästa lastning men det funkade rätt bra, när man väl hittat en körställning med låg högeraxel...




Hemma i hallen.




Hyllorna på plats i kontoret och mina kontorskartonger provisoriskt urpackade. Misstänker att det snart kommer vara den permanenta ordningen. ;) Hittade äntligen strömadaptern till min lilla gitarrförstärkare, den försvann i förra flytten...




Cykelkläderna fick komma in i kontorsgarderoben, lyx!




I biblioteket har CD-hyllorna kommit upp på väggen. Lyx med trä i väggarna så man varken behöver borra eller plugga, bara att skruva. :D


Nu återstår hyllningsprojekt för DVDer i biorummet och diversehyllor i köket...

tisdag 9 mars 2010

Dröm om hemgym


16.000,- skulle ge ett rätt komplett gym, om nu takhöjden i källaren räcker till. Hittade en rätt ok webbutik i Värmlands Träningsprodukter. Frakten av ordern ovan skulle gå loss på nästan 2.000,- men jag har bara 16 mil till deras lager... 16.000,- kan tyckas som mycket pengar, men slår man ihop vad jag och Anki lagt på medlemsavgifter till gym skulle man tjäna in investeringen på under tre år... Senast till hösten vill jag ha ett gym färdigt, men det kliar redan i kroppen av abstinens.

måndag 8 mars 2010

Några rum

Inredandet är långt ifrån klart, men här är några rum som nått funktionell status. I biblioteket har bokhyllan kommit upp och fyllts med böcker.





Två spegelväggar har flyttats upp i Ankis dansstudio:




Fem spänn om du kan se var speglarna satt i kontoret:




I gästrummet står sängen redo, vänner!




Kontoret är i användbart skick, i helgen ska vi skaffa bokhyllor så pärmar etc. kan packas upp.




Mitt LEGO-rum i en enda röra. Innan flytten köpte jag en stor LEGO-samling som nu sakteligen sorteras.




Idag cyklade jag till jobbet, första gången med nya pendlingssträckan. 7,52 km enkel väg tog mig idag nästan 24 minuter. De två termometrar jag kollade på var oense, den ena sa -9°C medan den andra sa -15°C. Oavsett var det kallt... Till sommaren kan jag paddla kajak till jobbet, strax till höger om kartbilden nedan är det vatten hela vägen. :D

tisdag 2 mars 2010

Takskottning

Förr-förra veckan skottade jag av taket till växthuset, nu när vi flyttat in var det dags för lite fler flacka tak. Verandan skottade jag i lördags medan vännerna konkade kartong.

Taket över källaringången och till snickeriet skottades idag:




Forsen vintertid:




Kvarnhusets baksida, sett från sågverkstaket:




Forsen nedströms, hade ingen lust att ramla ned från taket här:




Med en liten spade på ett halkigt plåttak var det inte så lätt att skotta, så jag gav mig här. Fick i varje fall bort det mesta där taket inte var så stadgat så det bör klara sig fint nu! Höll bara på att halka av en gång men rumpfriktionen var så stor att jag stannade. :D



Skönt att vara ute i solen som omväxling, även om vinden var iskall!

måndag 1 mars 2010

Projekt snöslunga

Två decimeter snö hade ramlat ned sedan förra ägaren lät skotta infart etc.. Hon hyrde in en traktor och snöslungan har stått oanvänd länge. Mitt första försök att få snurr på den gick om intet då det varken fanns bensin i tanken eller bensindunk.

När bensin fanns på plats bråkade startsnöret, så jag letade upp batteriet till elstarten men batteriet var stendött. Försökte dra snöslungan till bilen men det var hopplöst, så jag körde bilen till snöslungan istället. I processen körde jag så klart fast bilen... Men med ett friskt batteri hoppade 14-hästaren igång snällt!





Skottade fram till ladan, här fick snöslungan jobba då snön var högre än inkastet. Svårt att se skalan på bilden men snöslungan är 81 cm bred...




Även bron till kvarnen var oskottad.


I övrigt har vi lämnat tillbaka nycklarna till lägenheten, betalat för huset och fått sista nyckeln. Nu är all byråkrati avklarad, så när som på lagfarterna (två fastigheter) som ska betalas.